spacer Home spacer Merken spacer Nieuws spacer De winkel spacer Contact spacer Zoeken

Trappen en traplopers

Als een trap niet goed bekleed is, kan hij glad zijn, gevaarlijk zelfs, en het geluid van voetstappen kan irritant zijn.

Een goede bekleding dempt geluid, geeft comfort, staat mooi, en is veilig.

Afhankelijk van het type trap dat u heeft, zijn er de volgende mogelijkheden: de hele trap bekleden met tapijt of een traploper.

Veel van de kamerbrede tapijten die ik lever, zijn geschikt voor trapbekleding. De hele trap kan ermee gestoffeerd worden, maar het is ook mogelijk er bijvoorbeeld alleen de treden mee te bekleden, en de stootborden ongemoeid te laten. Ook prachtig: een trapbekleding met een bies erin verwerkt, die eventueel doorloopt op de overloop. Daarnaast kan uit een kamerbreed tapijt natuurlijk ook een loper gemaakt worden - naar wens gefestonneerd of gebandeerd. Ook losse traptredes kunnen op deze manier gemaakt worden. Deze worden vervolgens op de tredes verlijmd.

In mijn collectie vindt u kant-en-klare traplopers van Brink en Campman, Roger Oates, Lano, en Louis de Poortere. Het is zelfs mogelijk uw eigen traploper te ontwerpen. Moquettes Catry heeft een palet van tientallen kleuren waaruit u een (zeer betaalbare) loper met een randje in een andere kleur kunt samenstellen. Prachtig, om op die manier een accentje bijvoorbeeld een kleurtje uit het glas-in-loodraam te laten terugkomen! Ook barokke motieven of art deco motieven kunt u in uw eigen kleurstelling laten maken.

Natuurlijk is er ook ruime keuze in traproedes. Van zeer klassiek (Houles en Stairrods), tot strak modern of rustiek (smeedijzer), u zult verbaasd staan over hoeveel er eigenlijk te kiezen valt.

 

Weissenbruchstraat 296 (Van Hoytemastraat), 2596 GP, Den Haag. spacer070-324 46 20 spacer info@ingridwinter.nlspacer©Copyrights